A SPIRULINIA ÖSSZETEVŐI

1.

Klorofill

A klorofill hatásmechanizmusa roppant komplex, mivel a szervezet szinte valamennyi folyamatában részt vesz: támogatja a sérült májsejtek regenerálódását; fokozza a szervezetben a vérkeringést; optimalizálja az emésztésben részt vevő folyadékok mennyiségét, és megakadályozza a túl magas pepszinszintet; szabályozza  a szívritmust; illetve testszerte elősegíti a gyógyulási folyamatokat. 

A klorofill 2 legfőbb tulajdonsága kivételes méregtelenítő és lúgosító képessége, de emellett számtalan módon támogatja szervezetünk egészségét.
A klorofill felhasználásával szervezetünk vért tud képezni, így jelentősen hozzájárul a vérszegénység leküzdéséhez, illetve vérünk folyamatos frissítéséhez.

A klorofill jelentősen képes dúsítani a vért oxigénnel, így minden sejthez több oxigén jut el, ezért nagymértékben tudja csökkenteni a gyulladásokat is az egész szervezetben. 
A klorofill a vérkeringés fokozásával jelentősen javítja a sejtek energiaellátását is, ezért eredményesen vitalizálja szervezetünket.

A klorofill nagyon hatékonyan tisztítja meg, méregteleníti a májat, ezzel segíti, hogy jóval hatékonyabban láthassa el fő méregtelenítő és kiválasztó feladatait is. 
Emellett az egyik leghatékonyabb lúgosító anyag, amivel támogatja a szervezet megfelelő pH-értékének visszaszerzését és fenntartását, mely alapvető fontosságú egészségünk szempontjából.

A klorofill nagyon sok oxigént tartalmaz, ezért kedvező feltételeket biztosít a hasznos baktériumoknak, melyek többek között az immunrendszer megfelelő működéséhez és az emésztéshez is elengedhetetlenek. A bélrendszer méregtelenítésével pedig alkalmas lehet az olyan gyomor-és bélproblémák csökkentésére, megszüntetésére is, mint a felfúvódás vagy a rendszertelen székelés.

A klorofill képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét, amivel hozzájárul a magas vérnyomás normalizálásához is.
A klorofill támogatásával alakulnak energiahordozókká az anyagcseréhez nélkülözhetetlen anyagok, mint a fehérjék, vitaminok, szénhidrátok, zsírok, ásványi anyagok, enzimek, nyomelemek és egyéb biokatalizátorok is. Ezen kívül aktiválni képes a kémiai energia hordozóit, a kiválasztást és a hormonokat is.

A klorofill támogatja az agy, az idegrendszer, a hormonháztartás és a testfolyadékok fiziológiai egyensúlyának fenntartását is.

A klorofill mindemellett antioxidáns, daganatellenes, vértisztító, öregedéslassító, de segíti a reumás, köszvényes panaszok megszüntetését is.

1940-ben az amerikai Journal of Surgery-ben megjelent egy cikk, ami a klorofill terápiás alkalmazásáról szól. E jelentés szerint több mint 1200 kóresetet dokumentáltak a bőrbetegségektől kezdve a komolyabb betegségekig, gyulladásokig, és a klorofillal kezelt betegeket minden egyes esetben gyógyultnak nyilvánították a kezelés végére.

2.

B1 és B2 vitamin

A B1-vitamin, vagyis a tiamin legfőbb feladata a szénhidrát-anyagcserében résztvevő enzimek működésének támogatása. Továbbá hozzájárul az idegrendszer és az izmok megfelelő, kiegyensúlyozott működéséhez is.
Kedvező hatású a diabéteszes neuropátia és a kardiomiopátia kiegészítő kezelésében is.

A B2-vitamin, azaz a riboiflavin nélkülözhetetlen résztvevő számtalan anyagcsere-folyamatban, illetve a pajzsmirigy működésében, de a vassal együttesen növeli a vörösvérsejtek mennyiségét is. Továbbá szükséges a zsírsavak lebontásához, a nyálkahártya épségéhez és a szöveti légzéshez is.

Kedvezően hat a szervezet növekedésére, a termékenységre, javítja a látást, támogatja a bőr, a haj és a köröm növekedését.
Támogatja a különféle sérülések, égéi sebek gyógyulását, valamint kedvező hatású a szürkehályog megelőzésében és késleltetésében is.

3.

Vas

A vas az egyik legfontosabb nyomelem szervezetünk számára, ráadásul a bekerülő vasnak csak igen csekély része hasznosul szervezetünkben. A mikroalgák jó vas források is egyben.

Ha nincs elegendő vas testünkben, akkor az a teljes szervezetünk működését negatívan befolyásolja, csökkenti a fizikai és szellemi teljesítőképességet, fáradékonyságot okoz, ami negatívan befolyásolja a közérzetet és így az életminőséget is.

Mivel a vas alapvető fontosságú a hemoglobin termeléséhez, így a vas hiánya esetén könnyen vérszegénység alakulhat ki, ami jelentősen csökkenti a szervek oxigénellátottságát, ami önmagában is kedvezőtlenül befolyásolja valamennyi szerv, de különösen a nagy oxigén igényű szervek, az agy és a szív működését is. Emiatt könnyen okozhat figyelmetlenséget, motiválatlanságot, aluszékonyságot, gyermekeknél különösen ronthatja a tanulási képességeket.

Vashiány esetén a bőr sápadttá, sérülékennyé, szárazzá válik, illetve hajlamosabb lesz a fertőzésekre. A körmök töredezettek lesznek, a haj pedig hullik.
Az immunrendszer sem tudja ellátni megfelelően feladatit, így csökken a fertőzésekkel szembeni ellenálló-képesség, de a hormonrendszer is károsodik.

Különösen figyelnie kell a vasbevitelre kiegyensúlyozatlan táplálkozás, diéta vagy vegetáriánus étkezés esetén. 
Szintén emelt vasbevitel szükséges a várandós és szoptatós nőknek, illetve erős havi vérzés esetén is.

4.

Ásványi anyagok és Nyomelemek

A spirulina lúgos környezetet teremt maga körül, aminek köszönhetően nagy mennyiségű ásványi anyagot tud beépíteni a sejtjeibe. Ráadásul a felvett ásványok a spirulinában található aminosavakkal szerves, kelátos kötésbe kerülnek, vagyis szervezetünk számára a legjobban hasznosítható formába. 

A spirulina algában található szerves ásványi anyagok:

Vas: nélkülözhetetlen a vérképzéshez.
Cink: elengedhetetlen a vércukorszint szabályozásához, mivel az inzulin egyik alkotórésze, de nélkülözhetetlen a bőr, a haj, a szem, az izmok, a máj, a vesék és a férfi nemi szervek egészségének megőrzéséhez is.
Kalcium: főként a csontok és a fogak egészségéhez szükséges.

Magnézium: nélkülözhetetlen az izmok, így a szív működéséhez, hiánya először izomgörcsök formájában jelentkezik.
Kálium: szervezetünkben szinte csak oldva, a sejteken belül van jelen, szükséges a test elektrolit egyensúlyának fenntartásához és a megfelelő ingerület átvitelhez.

Szelén: fontos antioxidánsként segít meggátolni a szabadgyökök sejtromboló tevékenységét, lassítja az öregedési folyamatokat, csökkenti a rákkeltő anyagok toxikus hatásait, segíti a szív működését.
Foszfor: jelen van szinte minden sejtünkben, nélkülözhetetlen a kalcium megtartásához a csontokban.
Mangán: az enzimek felépítésében játszik szerepet a cinkkel együtt.

5.

Fikocianin

A fikocianin egy kékes színt adó pigment, mely körülbelül 7-14%-os koncentrációban van jelen a spirulinában.
A fikocianint az emberi szervezetben találhatón bilirubinnal kapcsolják össze, mely nélkülözhetetlen az egészséges májfunkciókhoz, illetve az aminosavak megemésztéséhez is. 

A fikocianin antioxidáns hatású, így daganatellenes, immunerősítő, antivirális képességű, de fokozza a vérképzést, és csökkenti a káros anyagok toxicitását is.

Mivel kedvezően befolyásolja a csontvelő regenerációját, ezért ajánlott sugárkezelések után is.

6.

Vitaminok

A spirulina alga számos vitamint is tartalmaz, köztük a B-vitaminokat, C-vitamint, E-vitamint, illetve az A-vitamin provitaminját, a karotinoidokat is.

A B-vitaminok nélkülözhetetlenek idegrendszerünk számára, de bőrünk, hajunk és körmeink sem nélkülözhetik őket.
A B3-vitamin, vagyis a niacin elengedhetetlen a mentális egészség fenntartásához, csökkenti a vérben a rossz koleszterin szintjét, illetve magasabb dózisban eltávolítja a szervezetből a mérgező anyagokat, csökkenti a sugárzások negatív hatásait.

A B6-vitamin stabilizálja a női szervezetben a hormonok szintjét, csökkenti az ödémák kialakulásának esélyét, óvja a szív egészségét, a cinkkel együtt pedig számtalan idegi problémánál nyújthat segítséget.

A B9-vitamin, azaz az inozit hiánya esetén ideggyengeség, szorongás, alvási és keringési zavarok, látási rendellenességek, székrekedés, ekcéma és hajhullás jelentkezhet. 
A folsav főként a vörös vértestek termelésében működik közre, így hiánya esetén vérszegénység alakulhat ki, terhesség alatt pedig súlyos fejlődési gondok keletkezhetnek a magzatnál.

A biotin hiánya esetén könnyen alakulhat ki levertség, depresszió, fáradtság, ingerültség, de a hajhullás, korpásodás vagy a zsíros vagy száraz bőr is jelezheti e vitamin hiányát, ahogy az izomfájdalmak is. 

A B12-vitamin hiányában kóros vérszegénység, de akár idegi elváltozások és mentális betegségek is kialakulhatnak. Ráadásul növényi forrásból nem lehet fedezni a szükséges mennyiséget belőle.
A pantoténsav fontos az egészséges bőr és haj, a mentális frissesség, a koncentráció, illetve a végtagok megfelelő vérellátásának szempontjából is. 

Az A-vitamin a látás vitaminjaként is ismert, mivel alapvető fontosságú szemeink egészségének szempontjából. Emellett bőrünk egészségéhez is nélkülözhetetlen, de erős antioxidánsként véd a káros szabadgyökök rombolásaitól is.

Lényeges, hogy a spirulinában az A-vitamin elővitaminja található meg, melyből szervezetünk annyi A-vitamint állít elő, amennyire szüksége van, így nem kell túladagolástól sem tartani.

Az E-vitamin szintén erélyes antioxidáns, növeli a sejtek oxigénellátását, de a szív- és érrendszer egészségét is kiemelten védi.

7.

DNS és RNS

A spirulina nukleinsavakat, DNS-t és RNS-t is tartalmaz, melyek roppant lényeges szerepet játszanak a genetikai információ átadásában és tárolásában. A nukleinsavak növelik a sejtek energiáját, illetve javítják a sejtek közötti kommunikáció hatékonyságát, de az öregedési folyamatokat is lassítják a szervezetben.

A nukleinsavakról kimutatták, hogy igen kedvezőek számtalan egészségügyi probléma, betegség esetén, így többek között vesebetegség, májbetegség, cukorbetegség, szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás, emésztési problémák, ízületi gyulladás, immungyengeség, bőrproblémák vagy szöveti mérgezés esetén is.

8.

Y-linolénsav

A spirulinában található Y-linolénsav csökkenteni képes a vércukorszintet és a rossz koleszterin szintjét, valamint csökkenti a menstruáció előtt jelentkező panaszokat, vagyis a premenstruációs szindróma tüneteit.
Emellett enyhíti az allergiás eredetű ekcéma panaszait, de csökkenti az öregedéssel együtt járó kellemetlen tüneteket is.
Az Y-linolénsav javíthatja a gyógyszeres kezelés hatékonyságát sclerosis multiplex esetén.

9.

Fehérjék és aminosavak

A spirulina kiemelkedő mennyiségű és minőségű fehérjét tartalmaz, mivel körülbelül 65-72%-os a fehérjetartalma. Ráadásul fehérjéi között megtalálható mind a 8 esszenciális, vagyis létfontosságú aminosav is, konkrétan a lizin, a leucin, az izoleucin, a metionin, a fenilalanin, a triptofán, a treonin és a valin

Emellett még további 10 nem esszenciális aminosavat is tartalmaz, melyek szintén nélkülözhetetlenek számunkra, ám ezeket szervezetünk elő tudja állítani más tápanyagokból, míg az esszenciális aminosavakat nem. 

A spirulina abban is roppant különleges, hogy nem csak hogy tartalmazza valamennyi elengedhetetlen aminosavat, de ráadásul olyan formában mely körülbelül ötször könnyebben emészthető szervezetünk számára, mint a hús vagy a szója.
 
A 8 esszenciális aminosav:
 
Lizin: Támogatja az antitestek termelődését a vérben és a kollagén termelését, biztosítja a kalcium felszívódását, fenntartja a pozitív nitrogénegyensúlyt. Emellett a szív és a keringési rendszer fő építőköve.
Leucin: Támogatja a bőr, a csontok és az izomszövetek regenerálódását, illetve stimulálja az agyműködést
Izoleucin: Nélkülözhetetlen a hemoglobin termeléséhez, valamint a vércukorszint stabilizálásához is hozzájárul, ezáltal az energiaszint normalizálásához is. Támogatja a bőr, a csontok és az izomszövetek regenerálódását, emiatt sportolók számára kifejezetten kedvező hatású. Elősegíti a többi, nem esszenciális aminosav termelését is.
Metionin: Stressz fennállásakor nyugtatja az idegeket. Támogatja a zsírok lebontását, ezzel megakadályozza azok felhalmozódását az erekben és a májban. 
Fenilalanin: Fokozza az éberséget és a vitalitást, javítja a kedélyállapotot. Nélkülözhetetlen a pajzsmirigy számára ahhoz, hogy tiroxint termeljen, ami fokozza az anyagcserét. 
Triptofán: Javítja a B-vitaminok hasznosulását a szervezetben, csökkenti az étvágyat. Stabilizálja az érzelmeket, javítja az idegek állapotát.
Treonin: Serkenti az anyagcserét, javítja a tápanyagok felszívódását. Szükséges a kollagén és a fogzománc képződéséhez.
Valin: Fokozza a szellemi teljesítőképességet és a izomkoordinációt
 
Nem esszenciális aminosavak:
 
Valin: Az sejtfalak egyik alkotórésze, szerepet játszik a cukor anyagcseréjében.
Arginin: A férfiak szexuális egészségéhez elengedhetetlen, a sperma 80%-a argininből tevődik össze.
Aszparaginsav: A szénhidrátok energiává történő átalakításában játszik szerepet. 
Cisztin: A bőr és a körmök fő alkotóeleme, illetve részt vesz a hasnyálmirigy vércukor kiegyenlítő feladatában is.
Glutaminsav: Az agy fő tápanyaga a glükóz mellett. Felhasználják az izomsorvadás, az alkoholizmus és az epilepszia kezelésében is.
Glicin: Támogatja a sejtek oxigén- és energiaellátását.
Hisztidin: Nélkülözhetetlen a vörös- és fehérvérsejtek képződéséhez, illetve a hallószervek egyik fő alkotóeleme.
Prolin: A glutaminsav alapeleme, hozzájárul a kötőszövetek egészségének megőrzéséhe a C-vitaminnal együtt.
Szerin: Védi az idegrostokat körbevevő zsíros hüvelyt.
Tirozin: Csillapítja az éhségérzetet, lassítja az öregedési folyamatokat. Szerepet játszik a bőr és a haj színének kialakításában., illetve véd a leégéstől.
 
Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre