A SPIRULINÁBAN LÉVŐ FEHÉRJÉK ÉS AMINOSAVAK

Fehérjék és aminosavak a Spirulina Algában

A spirulina kiemelkedő mennyiségű és minőségű fehérjét tartalmaz, mivel körülbelül 65-72%-os a fehérjetartalma. Ráadásul fehérjéi között megtalálható mind a 8 esszenciális, vagyis létfontosságú aminosav is, konkrétan a lizin, a leucin, az izoleucin, a metionin, a fenilalanin, a triptofán, a treonin és a valin

Emellett még további 10 nem esszenciális aminosavat is tartalmaz, melyek szintén nélkülözhetetlenek számunkra, ám ezeket szervezetünk elő tudja állítani más tápanyagokból, míg az esszenciális aminosavakat nem. 

A spirulina abban is roppant különleges, hogy nem csak hogy tartalmazza valamennyi elengedhetetlen aminosavat, de ráadásul olyan formában mely körülbelül ötször könnyebben emészthető szervezetünk számára, mint a hús vagy a szója.
 
A 8 esszenciális aminosav:
 
Lizin: Támogatja az antitestek termelődését a vérben és a kollagén termelését, biztosítja a kalcium felszívódását, fenntartja a pozitív nitrogénegyensúlyt. Emellett a szív és a keringési rendszer fő építőköve.
Leucin: Támogatja a bőr, a csontok és az izomszövetek regenerálódását, illetve stimulálja az agyműködést
Izoleucin: Nélkülözhetetlen a hemoglobin termeléséhez, valamint a vércukorszint stabilizálásához is hozzájárul, ezáltal az energiaszint normalizálásához is. Támogatja a bőr, a csontok és az izomszövetek regenerálódását, emiatt sportolók számára kifejezetten kedvező hatású. Elősegíti a többi, nem esszenciális aminosav termelését is.
Metionin: Stressz fennállásakor nyugtatja az idegeket. Támogatja a zsírok lebontását, ezzel megakadályozza azok felhalmozódását az erekben és a májban. 
Fenilalanin: Fokozza az éberséget és a vitalitást, javítja a kedélyállapotot. Nélkülözhetetlen a pajzsmirigy számára ahhoz, hogy tiroxint termeljen, ami fokozza az anyagcserét. 
Triptofán: Javítja a B-vitaminok hasznosulását a szervezetben, csökkenti az étvágyat. Stabilizálja az érzelmeket, javítja az idegek állapotát.
Treonin: Serkenti az anyagcserét, javítja a tápanyagok felszívódását. Szükséges a kollagén és a fogzománc képződéséhez.
Valin: Fokozza a szellemi teljesítőképességet és a izomkoordinációt
 
Nem esszenciális aminosavak:
 
Valin: Az sejtfalak egyik alkotórésze, szerepet játszik a cukor anyagcseréjében.
Arginin: A férfiak szexuális egészségéhez elengedhetetlen, a sperma 80%-a argininből tevődik össze.
Aszparaginsav: A szénhidrátok energiává történő átalakításában játszik szerepet. 
Cisztin: A bőr és a körmök fő alkotóeleme, illetve részt vesz a hasnyálmirigy vércukor kiegyenlítő feladatában is.
Glutaminsav: Az agy fő tápanyaga a glükóz mellett. Felhasználják az izomsorvadás, az alkoholizmus és az epilepszia kezelésében is.
Glicin: Támogatja a sejtek oxigén- és energiaellátását.
Hisztidin: Nélkülözhetetlen a vörös- és fehérvérsejtek képződéséhez, illetve a hallószervek egyik fő alkotóeleme.
Prolin: A glutaminsav alapeleme, hozzájárul a kötőszövetek egészségének megőrzéséhe a C-vitaminnal együtt.
Szerin: Védi az idegrostokat körbevevő zsíros hüvelyt.
Tirozin: Csillapítja az éhségérzetet, lassítja az öregedési folyamatokat. Szerepet játszik a bőr és a haj színének kialakításában., illetve véd a leégéstől.
 
Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre