A SPIRULINA DAGANATELLENES HATÁSAI

Hogyan lép fel a Spirulina a Daganatos betegségek ellen?

A tudományos szakemberek a spirulina alga daganatellenes hatóanyagai közé sorolják a fikocianint, a klorofillt és a poliszacharidokat is. A különféle vizsgálatok azt mutatják, hogy a spirulina rákmegelőző tulajdonságai abból fakadnak, hogy a szervezetbe kerülve ez a mikroalga aktiválja az autoimmun elemeket és az ölősejteket, amik ezáltal idejekorán szembe tudnak szállni a kialakulóban lévő rákos sejtelszaporodással.

Egy kínai tanulmány szerint a spirulina alga és a szelén együttese megakadályozta az MCF-7 mellrákos sejtek növekedését.
Laboratóriumi vizsgálatokban kimutatták, hogy a spirulina alga poliszacharidjai helyre tudják állítani azokat a genetikus anyagokat, amik károsodtak a méreganyagok vagy sugárzások miatt.

A spirulinában lévő jelentős mennyiségű fikocianin egy komoly rákellenes hatással rendelkező pigment, ráadásul ez a mikroalga a leggazdagabb növényi forrása a gamma-linolénsavnak (GLA), ami erősíti az immunitást, illetve akadályozza a túlzott sejtosztódást. (Paul Pitchford, Healing With Whole Foods, 378. o.)

Alan Keith Tillotson One Earth Herbal Sourcebook című könyvében leírja, hogy a spirulina magas klorofilltartalma lehet az oka annak, hogy miért tudja megakadályozni a rákos kolóniák kialakulását. Azt is leírja, hogy az élelmiszerekben és gyógynövényekben lehet olyan mennyiségű klorofill, amiről farmakológiailag bizonyított, hogy sikeres a rákmegelőzésben.

A Marylandi Egyetem Orvostudományi Központja szerint: „Számos állatokkal végzett és kémcsöves tanulmány azt sugallja, hogy a spirulina fokozza az antitestek, a fertőzés elleni fehérjék és más olyan sejtek termelését, amelyek javítják az immunitást, és segítenek a fertőzések és a krónikus betegségek ellen, mint amilyen a rák."

Mindez egyébként egyáltalán nem meglepő, mivel a tudományos szakirodalomban eddig több mint 70 szakértői véleményt tettek közzé, melyek a spirulina alga ráksejtekre kifejtett hatásait értékelik.

Egy nem régiben megjelent cikkben cseh tudósok rámutattak, hogy a vér koleszterinszintjének szabályozási képességén túl a spirulina gazdag a bilirubin molekulához szorosan kapcsolódó tetrapirrolos vegyületekben, melyek erős antioxidáns és antiproliferatív hatással bírnak.

A kutatók emberi hasnyálmirigy sejteken tesztelve felfedezték, hogy a kezeletlen sejtekkel összehasonlítva a kísérleti terápiák in vitro dózisfüggő módon csökkentették a humán hasnyálmirigy ráksejtek proliferációját. Vagyis lényegében ez azt mutatja, hogy a spirulina fogyasztása természetes rákkezelésként működhet.

Állatokkal végzett kísérletekben kimutatták az algák gátló hatását a szájüregi rákban, míg egy humán vizsgálat azt mutatta ki, hogy képesek a leukoplakia, azaz a szájüregi rák előjele ellen küzdeni. Ezek a kutatási eredmények a Nutrition and Cancer-ben jelentek meg, és azt mutatják, hogy 1 gramm spirulina szájon át történő bevétele 12 hónapon keresztül csökkentette a leukoplakiát a dohányos embereknél. 
Ez volt az első humán vizsgálat, ami megmutatta a spirulina potenciáját a rák kialakulásának megelőzésében.

Memorial Sloan Kettering  szerint az állatkísérletek arra utalnak, hogy a spirulinának kemo- és radioprotektív hatása van. Egy 2001-ben közzétett tanulmány megállapította, hogy a Spirulina platensis poliszacharidjai állati alanyok esetén kemo-védőszerként hatottak, ami azt jelenti, hogy úgy tűnik, képes megvédeni a szervezetet a kemoterápia mellékhatásairól vagy minimalizálni azokat. 
Ráadásul úgy tűnik, hogy sugárzásvédő képességgel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy megvédhet a sugárkezelés egészségkárosító hatásaitól is. A tanulmány arra utal, hogy a rákterápia lehetséges kiegészítőjeként alkalmazható. 

Rákkal kapcsolatos kutatási hivatkozások:

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre