SPIRULINA CUKORBETEGSÉGRE

Hogyan segít a Spirulina alga Cukorbetegség esetén?

 

A cukorbetegség és a szív- és érrendszer egészsége szorosan összefüggnek. A spirulina javítja a lipid-profilokat szabályozza a magas vérnyomást, és növeli az erek rugalmasságát.

A spirulina csökkenti a szisztémás gyulladást, ami azért fontos, mivel az inzulinrezisztencia kismértékű szisztémás gyulladással jár együtt. Emellett pozitívan befolyásolja a lipid-profilt, csökkentve a szérum triglicerid szintjét és emelve a HDL-t.
Egy 2001-es tanulmány szerint diabéteszes betegek napi 2 gramm spirulinát fogyasztottak, és ennek hatására javult a glikált-hemoglobinszint és a lipid-profil.

Egy 2005-ös kínai kutatás azt állítja, hogy a spirulina és más gyógynövények kombinációja csökkentette a vércukorszintet, az összkoleszterin-és triglicerid szintet, és javította a HDL-koleszterint diabéteszes állatokban.

Egy tudományos értekezésben japán tudósok azt állították, hogy a súlyos cukorbetegségben szenvedőknél a spirulina 8 heti szedése után a cukorérték az enyhe lefolyású cukorbetegek szintjére csökkent. Az értekezésben azt is leírták, hogy Japánban sokan szednek spirulinát, és 45%-a pácienseknek a szert különböző betegségek ellen szedi, a 25%-a pedig cukorbetegség ellen. A klinikai megfigyelések igazolták náluk, ha a spirulinát a cukorbetegség tüneteinek mérséklésére veszik be, meglepően jó eredményt lehet elérni.

Egy másik vizsgálatban napi 2 gramm Spirulinát fogyasztottak 2 hónapon keresztül a vizsgált személyek. Ennek hatására jelentősen lecsökkent a korábban magas vércukorszint.
Koreai kutatók azt is bebizonyították, hogy a spirulina alga fogyasztása hozzájárul a 2-es típusú cukorbetegség karbantartásához, segít enyhíteni a cukorbetegséggel együtt járó működési zavarokat.

Egy másik 25 betegen elvégzett random kutatásban minden nap 2 gramm spirulinát adtak a résztvevőknek. A kutatás megállapította, hogy a spirulinát szedő betegeknek alacsonyabb lett az éhomi vércukorszintje és csökkent a glikozilált hemoglobin (HbA1c) szintje, a placebót kapó betegekhez viszonyítva.

A spirulina csökkentette a szérum triglicerid koncentrációt, az összkoleszterint és a kis sűrűségű lipoprotein koleszterint, miközben növelte a nagy sűrűségű lipoprotein-koleszterint.

Cukorbetegséggel kapcsolatos kutatási hivatkozások:

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre