A SPIRULINA VITAMIN TARTALMA

Milyen Vitaminok találhatóak a Spirulina Algában?

A spirulina alga számos vitamint is tartalmaz, köztük a B-vitaminokat, C-vitamint, E-vitamint, illetve az A-vitamin provitaminját, a karotinoidokat is.

A B-vitaminok nélkülözhetetlenek idegrendszerünk számára, de bőrünk, hajunk és körmeink sem nélkülözhetik őket.
A B3-vitamin, vagyis a niacin elengedhetetlen a mentális egészség fenntartásához, csökkenti a vérben a rossz koleszterin szintjét, illetve magasabb dózisban eltávolítja a szervezetből a mérgező anyagokat, csökkenti a sugárzások negatív hatásait.

A B6-vitamin stabilizálja a női szervezetben a hormonok szintjét, csökkenti az ödémák kialakulásának esélyét, óvja a szív egészségét, a cinkkel együtt pedig számtalan idegi problémánál nyújthat segítséget.

A B9-vitamin, azaz az inozit hiánya esetén ideggyengeség, szorongás, alvási és keringési zavarok, látási rendellenességek, székrekedés, ekcéma és hajhullás jelentkezhet. 
A folsav főként a vörös vértestek termelésében működik közre, így hiánya esetén vérszegénység alakulhat ki, terhesség alatt pedig súlyos fejlődési gondok keletkezhetnek a magzatnál.

A biotin hiánya esetén könnyen alakulhat ki levertség, depresszió, fáradtság, ingerültség, de a hajhullás, korpásodás vagy a zsíros vagy száraz bőr is jelezheti e vitamin hiányát, ahogy az izomfájdalmak is. 

A B12-vitamin hiányában kóros vérszegénység, de akár idegi elváltozások és mentális betegségek is kialakulhatnak. Ráadásul növényi forrásból nem lehet fedezni a szükséges mennyiséget belőle.
A pantoténsav fontos az egészséges bőr és haj, a mentális frissesség, a koncentráció, illetve a végtagok megfelelő vérellátásának szempontjából is. 

Az A-vitamin a látás vitaminjaként is ismert, mivel alapvető fontosságú szemeink egészségének szempontjából. Emellett bőrünk egészségéhez is nélkülözhetetlen, de erős antioxidánsként véd a káros szabadgyökök rombolásaitól is.

Lényeges, hogy a spirulinában az A-vitamin elővitaminja található meg, melyből szervezetünk annyi A-vitamint állít elő, amennyire szüksége van, így nem kell túladagolástól sem tartani.

Az E-vitamin szintén erélyes antioxidáns, növeli a sejtek oxigénellátását, de a szív- és érrendszer egészségét is kiemelten védi.

 
Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre