SPIRULINA FOGYASZTÁS, ALKALMAZÁS


Spirulina alga

Fokozatosan növelni az adagot

Ha először fogyaszt spirulina és/vagy chlorella algát, akkor egy kezdeti napi 500 mg-ról növelje napról napra 500 mg-al a bevitt adagot napi 3 grammig.

Ez azért fontos, mert szervezetünknek szüksége van erre a hozzászokási időre, mivel a mikroalgák rendkívül koncentráltan tartalmaznak rengeteg féle tápanyagot, ráadásul intenzíven méregtelenítenek és lúgosítanak is.


Spirulina alga

Elegendő vizet kell inni az algák mellé

Minden algafogyasztás alkalmával igyon elegendő mennyiségű, legalább 2-4 deci vizet is. A legjobb víz a desztillált víz, vagyis a teljesen tiszta H2O.

Ez azért fontos, mivel az algák vízben érzik magukat jól, illetve mivel intenzív méregtelenítést végeznek a szervezetünkben, így csak elegendő mennyiségű vízzel tudnak gyorsan és hatékonyan kiválasztódni a méreganyagok testünkből.


Spirulina alga

Étkezés közben és utána a legjobb

A spirulina és a chlorella mikroalga úgy tud a legjobban felszívódni és hasznosulni a szervezetben, ha étkezések közben vagy közvetlenül azok után veszi be őket.


Spirulina alga

Hosszútávon folyamatosan szedhetők

A mikroalgák sűrített zöldségek. A legtöbb ember szervezete hosszútávon sem tud hozzájuk szokni, tehát 4, 10 vagy 12 hónap múlva is ugyanolyan hatékonysággal tudják pótolni a mikrotápanyagokat a testünkben.

A világ számos részén a mindennapi étkezések részei a mikroalgák, és nem ismert, hogy hosszú távú fogyasztásuk bármilyen negatív hatással lenne az emberi szervezetre. 


Spirulina alga

Naponta többször érdemes bevinni

Naponta 2-4 alkalommal célszerű spirulinát és/vagy chlorellát fogyasztani, mivel ezek a mikroalgák roppant koncentrált tápanyag-tartalommal rendelkeznek, ezért a leghatékonyabb felszívódás és hasznosulás érdekében ajánlott a nap folyamán egyenletesen elfogyasztani az ajánlott napi mennyiséget.


Spirulina alga

Spirulina és Chlorella együtt és külön fogyasztva

A spirulina és a chlorella mikroalga fogyasztható külön-külön is, de együttesen is, mivel bár mindkettő alga, mégis más-más tápanyagtartalommal, s így hatásokkal rendelkeznek.

Alapvetően a spirulinának magasabb a fehérjetartalma, a chlorellában pedig több a klorofill, mivel ez a mikroalga a leggazdagabb forrása ennek a kivételes képességű zöld pigmentnek.


Spirulina alga

Gyerekek is szedhetik 3 éves kortól

A spirulina és a chlorella mikroalga gyerekek számára is adható 3 éves kor felett. A Mannavita Spirulina tabletta kis méretű, így könnyen lenyelhető, illetve fel is oldható 1 pohár vízben, majd így megiható.

Érdemes a gyermek testsúlyához igazítani az adagolást.

12 éves korig célszerű a normál felnőtt napi adag körülbelül 1/3-át adni a gyerekeknek.

12 éves kor felett ajánlott a normál napi felnőtt adag körülbelül 1/2-ét adni.


Spirulina alga

Gyógyszeres kezelés alatt is lehet szedni őket

A Mannavita Spirulina és Chlorella Alga gyógyszerek szedése mellett is fogyasztható.

Súlyosabb vagy összetettebb problémák és betegségek esetén mielőtt elkezdené fogyasztani őket okvetlenül egyeztessen kezelőorvosával!


Spirulina alga

Cukorbetegség és Magas vérnyomás esetén

Ez a spirulina tabletta fogyasztható cukorbetegség és magas vérnyomás esetén is. 

Diabétesz fennállásakor kifejezetten kedvező hatású, mivel segít abban, hogy jobban működjön az inzulin a cukorbetegek szervezetében.

Magas vérnyomás esetén szintén ajánlott a spirulina alga fogyasztása, mivel hozzájárul a koleszterinszint optimalizálásához és a magas vérnyomás csökkentéséhez is.


Spirulina alga

Terhesség és szoptatás alatt

A Mannavita Spirulina Alga fogyasztható a terhesség és a szoptatás alatt is.

Terhesség alatt ellátja az anya és a magzat szervezetét rengeteg féle létfontosságú tápanyaggal,  így hozzájárul a magzat egészséges fejlődéséhez.

Szülés után is segít a kismamának, s így a csecsemőnek is a tápanyagpótlásban, ráadásul elősegíti a tejképződést is.

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre