ALLERGIA ELLEN SPIRULINÁVAL

Hogyan csökkenti a Spirulina az Allergia tüneteit?

A spirulina alga jelentősen támogatja a helyes immunválaszok kialakítását a szervezetben, ezáltal hozzájárul az allergiás reakciók csökkentéséhez is. Ugyanis az allergiás reakciókat és tüneteket leginkább a megfelelő immunválasz hiánya idézi elő.
A spirulináról már bebizonyították antihisztamin képességét is laboratóriumi kísérletek során, ami azért kulcsfontosságú, mivel a hisztamin komoly szerepet játszik az allergiás reakciók kialakulásában a szervezetben.
A spirulinában lévő mangán hozzájárul a hisztamin lebontásához, ezáltal is csökkentve az allergiás reakciók kialakulási esélyét.

Egy 2008-ban augusztusában megjelent tanulmányban a spirulina immunmoduláló hatásáról számoltak be olyan embereknél, akik 16 héten át fogyasztották. A kutatók megfigyelték az IL-6 (interleukin-6) nagymértékű csökkenését, ami azt sugallja, hogy kiegyensúlyozó hatással van az immun változókra.
További kémcsöves, állatokkal és emberekkel végzett vizsgálatok is igazolták ezeket az eredményeket, és ezek alapján feltételezik, hogy a spirulina akár ételallergia ellen is hatékony lehet.

A Marylandi Egyetem Orvosi Központja szerint a spirulina meggátolja az allergiás tüneteket kiváltó hisztamin felszabadulását. 
Journal of Medicinal Food-ban 2005-ben publikált tanulmány szerint a spirulina csökkenti a citokinek szintjét allergiás rhinitis esetén, ami a csökkent autoimmun választ jelzi. Egy új fajta C-fikocianin proteint azonosítottak a spirulinában, ami gátolhatja a hisztamin termelését, mely az allergiás reakciók kialakulásáért felelős.

Számos tanulmány taglalja a spirulina kedvező gyulladáscsökkentő hatásait az olyan allergiás betegségekben, mint például az allergiás rhinitis. A placebo vizsgálatokkal összehasonlítva a spirulina alga hatékonyan csökkenti a viszketést, az orrfolyást, az orrdugulást és a tüsszentést.

 

Allergiával kapcsolatos kutatási hivatkozások:

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre